Elevator Emergency Phone
با توجه به تغییر استاندارد آسانسور از اواسط سال ۱۳۹۵ تمامی آسانسورها علاوه بر زنگ خطر اضطراری بایستی دارای تلفن جهت ارتباط با بیرون ساختمان در مواقع لزوم باشند. لذا پنل های شستی آسانسوری که پس از آن تاریخ تولید می شوند نیاز به تلفن اضطراری جهت دریافت استاندارد نهایی آسانسور را دارند. منطقا جهت زیبایی هر چه بیشتر فضای داخل کابین، این تلفن بایستی در پنل شستی بصورت یکپارچه تعبیه گردد. از طرفی ساختمان هایی وجود دارند که برای تلفن اضطراری داخل کابین آنها راهکاری از پیش اندیشیده نشده است و چاره ای جز استفاده از تلفن های روکار را ندارند.
این تلفن های روکار معمولا تلفن هایی هستند که گوشی دار (اصطلاحا آیفونی هستند مانند نمونه های بسیار بی کیفیت چینی مشابه تلفن TL۵۰۰) می باشند. برای نمونه نصب این تلفن ها بصورت روکار معظلاتی را بهمراه می آورد که می توان بصورت زیر دسته بندی نمود:
۱- در فضای داخل کابین بعلت ضخامت ۵ تا ۸ سانتیمتری این مدل تلفن ها، بسیار جا گیر و زشت می باشند و حتی ممکن است برای تردد کاربران آسانسور مشکلاتی را بوجود بیاورد.
۲- بعلت در دسترس بودن معمولا توسط مسافرین آسانسور دستکاری یا معیوب می گردند و یا گوشی آن به سرقت می رود و مخابرات به علت اشغال شدن خط بعد از مدت کوتاهی، تلفن مورد نظر را قطع می نماید که مسائلی را برای مدیران ساختمان بهمراه می آورد.
۳- آزاد بودن شماره گیری منجر به تماس های غیر ضروری و سوء استفاده می گردد. بارها دیده شده بعلت نداشتن سیستم صفر بند و دو صفر بند، قبض و هزینه های سرسام آوری برای ساختمان ها در پی می آورند. همچنین اضافه کردن صفر بند بصورت مدار های جداگانه باعث می گردد که نتوان با این تلفن ها با شماره های تلفن همراه در حالت اضطراری تماس گرفت و اساس تلفن آسانسور و هدف آن را زیر سئوال می برند.
۴- نکته مهم دیگر اینکه در صورت بروز مشکل در سیستم آسانسور، افراد چنان دچار شوک و هیجان می شوند که شماره های تماس اضطراری برای خرابی و سرویس آسانسور و یا حتی شماره نزدیکان و یا مدیر ساختمان را از یاد می برند. بنابراین شماره گیری آزاد و یا درج شماره های اضطراری روی یک برگه و چسباندن روی دیوار آسانسور علاوه برای ظاهری نا زیبا، کاربرد چندانی در تمامی موارد اضطراری ندارد.
۵- هم اینک در کشورمان آسانسور های وجود دارند که برای طراحی کابین آنها ده ها میلیون هزینه شده و یا می شود و سیستم های بسیار پیشرفته و مدرنی در پنل شستی داخل کابین آنها بکار گرفته شده است. بنابراین هارمونی و زیبایی فضای داخل کابین دغدغه مهمی برای معماران، سازندگان، مدیران و ساکنان ساختمان ها می باشد.
۶- طبق استاندارد آسانسور، ساختمان های بلندتر از ۳۰ متر، ملزوم به استفاده از آیفون ارتباط داخلی علاوه بر تلفن می باشند. استفاده از دو دستگاه جداگانه برای تلفن و آیفون علاوه بر عدم کارکرد مناسب، زیبایی فضای کابین را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
شرکت نوین کیا تک پس از اجباری شدن استفاده از تلفن در آسانسور و با توجه به نیاز بازار و پشتوانه تیم فنی و بازرگانی خود در کوتاه ترین زمان ممکن توانست طیف کاملی از این تلفن ها طراحی، تولید و ارائه نماید تا تمامی نیاز بازار با هر سبک و سلیقه را پوشش دهد.
تلفن و آیفون های آسانسور شرکت نوین کیا تک در حالت کلی به ۵ دسته اساسی تقسیم می گردند:
۱- تلفن های مبتنی بر نمایشگرهای TFT رنگی تاچ (لمسی)
۲- تلفن های مبتنی بر صفحه کلیدهای تاچ خازنی
۳- تلفن های مبتنی بر صفحه کلیدهای فشاری (طرح تاچ)
۴- آیفون های ارتباط داخلی
۵- تلفن های گوشی دار (اصطلاحا آیفونی)
شرکت نوین کیا تک، برای ساختمان هایی که بنا بر هر دلیلی نمی توانند خط تلفن ثابت تهیه نمایند. مبدل (مودم) هایی را ارائه می نماید که با استفاده از یک سیم کارت می توانند مشکل خط تلفن را حل نمایند. این مبدل ها حتما بایستی در بالا و در موتور خانه که امکان آنتن دهی موبایل فراهم است، قرار بگیرند و مانند خطوط تلفن ثابت، فقط با دو سیم به کابین آسانسور مرتبط می گردند. صدای بوق آزاد، صدای زنگ تلفن، کالر آیدی و تغذیه از طریق آداپتور همراه و یا آسانسور از مهمترین مزایای این مبدل ها محسوب می گردد.
همانطور که پیش تر بیان شد یکی از مهمترین دغدغه های صاحبان ساختمان های لوکس و مدرن پس از اجباری شدن استفاده از تلفن در آسانسور ظاهر ساده و زشت تلفن های موجود در بازار است که استفاده از آن فضای داخل کابین را تحت تاثیر قرار می دهد. پیشنهاد شرکت نوین کیا تک، برای این ساختمانها استفاده از پنل توکار تلفن مبتنی بر نمایشگر های TFT LCD رنگی در اندازه های متفاوت است. این نمایشگر های تاچ در ابعاد ۷، ۸، ۹ و ۱۰ اینچی ارائه می گردد که تم های گرافیکی متفاوتی نیز دارند تا سلایق تمامی سفارش دهندگان این محصول را پوشش دهد. از قابلیت های خوب دیگر این تلفن ها صدای بلند و رسا، قابلیت نمایش نام و لوگوی شرکت یا ساختمان، دارا بودن تایمر تماس، صفر بند و دو صفر بند و حافظه شماره گیری (تماس محدود شده به شماره های خاص) می باشد. |
![]() |
یکی از بهترین و اصولی ترین روش ها، پیاده سازی تلفن های تاچ روی پنل های شستی لمسی می باشد. این تلفن علاوه بر عمر بسیار بالای و زیبایی آن به علت یکپارچه پیاده شدن روی پنل های تاچ دارای امکانات متفاوت و خوبی است. این دسته از تلفن ها می توانند فقط بصورت تلفن و یا همراه با سیستم محدود کننده دسترسی به آسانسور باشند. بترتیبی که می توان علاوه بر تماس تلفنی در مواقع اضطراری کاربرد مفید دیگری نیز داشته باشند.
|
|
||||
یکی از روش های پیاده سازی تلفن اضطراری روی پنل های شستی آسانسور استفاده از تلفن های خانواده TL۱۰۰ می باشد. از مزایای این تلفن ها می توان به قیمت ارزانتر آن نسبت به تلفن های تاچ اشاره کرد. اما صدای تلفن های تاچ بسیار بلند و رساتر است. همچنین امکانات بسیار بیشتری نسبت به تلفن های سری TL۱۰۰ دارند.
|
![]() |
پست مربوطه در اینستاگرام |
تلفن TL۵۰۰: پنل های کابینی که این مدل تلفن را دارند دارای دریچه ای زیر کلیدهای آسانسور می باشند. این دریچه از جنس بدنه استیل پنل شستی بوده و عبارت Emergency phone و علامت گوشی تلفن بشکل زیبایی روی آن حکاکی لیزر گردیده است. همچنین برای استفاده آسان از تلفن، این دریچه دارای دو لولا و یک مگنت می باشد و گوشی در پشت دریچه نصب می گردد و با فشار دادن این دریچه، درب آن باز شده و گوشی تلفن بیرون آمده و در دسترس قرار می گیرد. این نحوه ی پیاده سازی تلفن، روشی استاندارد، اصولی و زیبا در تمام دنیا می باشد که شرکت نوین کیا تک به مشتریان خود پیشنهاد می نماید.
![]() |
پست مربوطه در اینستاگرام |
پنل های توکار تلفن آسانسور:
این تلفن معمولا برای آسانسور هایی که استفاده می شوند که تمهیداتی برای پیاده سازی تلفن در پنل شستی داخل کابین آنها اندیشیده نشده است.
![]() |
![]() |
تلفن لمسی TL۲۰۱ | تلفن غیر لمسی TL۱۰۱ |
با توجه به نکات بیان شده در ابتدای صفحه و چالش های پیش رو در استفاده از تلفن های روکار، شرکت نوین کیا تک دو مدل پنل تلفن توکار معرفی کرده که امکانات و قابلیت های متفاوتی دارند. اما مهترین حسن آنها این است که با ایجاد فضای در بدنه کابین می توان براحتی این پنل ها در آن جایگذاری کرد تا به زیبا و مدرنتر شدن فضای کابین نیز کمک کنند.
ویژگی ها:پیاده سازی و نصب بصورت توکار
|
![]() |
ویژگی ها:پیاده سازی و نصب بصورت توکار
|
![]() |